Dorp in bedrijf

21-03-2016
Op de site "dorp in bedrijf" het dorp maakt "staat een leuke rapportage van
Rini Bolk en z'n dochter
Annelies en de brandrode runderen onder de titel:
we proberen het gewoon.
   

 


 

Kerkdienst tussen de Brandrode koeien.

13-03-2016

kerkdienst groote modderkolk 13-03-2016 600

 

 

 

Kerkdienst tussen de Brandrode koeien op de
groote modderkolk in Loenen was een groot succes.
Het was een dag van gewas en arbeid.
Er waren 175 deelnemers bij aanwezig.

 

 

 

 

 


 

Filip van Vliek

04-03-2016
Vanaf heden is er ook sperma beschikbaar van de nieuwe stier Filip van Vliek te bestellen
bij de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk voor sperma ook eens op de site pagina KI stieren.

 


 

 

Rood-koetur tassen

13-02-2016

 Vechtdal tassen Simone Koggel 600

Rood-Koeture tassen.

Ze zijn er, de lang verwachtte rood-koeture tassen gemaakt van de Brandrode huiden
van de koeien van Simone Koggel. Misschien beter bekend van de koesafari bij de vechtdal
hoeve in Arrien. Ze zien er prachtig uit.

 


 

Erkend streekproduct

30-01-2016
Erfgoed Bossem uit Lattrop, "we weten alles van onze Brandrode runderen van de verwekking en hun leven
in de wei tot de verwerking in onze keuken."

Tien Twentse bedrijven mogen zich sinds gisteren leverancier van een erkend streekproduct noemen.
Erfgoed Bossem uit Lattrop is er hier nu een van. Ze werden in Almelo gecertificeerd met het door de overheid
goedgekeurde keurmerk van de stichting streekeigen Producten Nederland. Het keurmerk biedt klanten de
garantie dat het vlees, de kaas of de wijn die ze kopen, op ambachtelijke wijze is geproduceerd, met extra
aandacht voor biodiversiteit, natuur, landschap, milieu en dierwelzijn.

 erkend streekproduct erfgoed Bossem

 


 

Biobeurs in de IJsselhallen in Zwolle

20 en 21 Januari 2016

Ook dit jaar zijn we op de Bio beurs in de Ijsselhallen in Zwolle geweest.
Daar is de kaas van Michiel Casutto en het Brandrode vlees van de Brandroden runderen
van Jeroen Hoppen gepromoot. Jeroen en Michiel hebben zelf op de beurs hun verhaal
verteld over de Brandroden in het algemeen maar natuurlijk over hun eigen Brandroden
runderen in het bijzonder. Jeroen over het vlees en Michiel over de melk en de kaasbereiding,
Terwijl chefkok Paul de Jong van de Kraaybeekerhof uit Driebergen met het
Brandrode vlees aan het koken was. Een mooi afwisselend verhaal en ook erg educatief .
Natuurlijk werd er nadien van het heerlijk vlees geproeft.
Een sterwaardig produkt.

biovak 2016 175   biovak 2016 350
biovak beurs 175 2  

 


 

Facebook

We zijn ook actief op facebook geworden : Kijk op de facebookpagina :   fb-art